Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo Sprint QV - 1983 още едно италианско купе от Перущица

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Открих сезона!

"Разкапсуловането" на Спринта след зимен сън се оказа безпроблемно, с изключение на една спаднала гума.

Последва технически преглед и кратка, приятна езда от Самоков до София.
    Чудно време, планина, природа, гледки....... в очакване на лятото!

145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Браво, убавец е. И джантите си ми нацелил. 15 ки ли са? Май 15 оригинал няма или...
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
      Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
      Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

• 15'' 7J, оригинални Ronal A1 с отлят надпис Alfa Romeo

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
          15'' 7J, оригинални Ronal A1 с отлят надпис Alfa Romeo
          Аз не намирам 15-ки. Репликите и те са с надпис АР: https://centerlinealfa.com/catalog/wheel-ronal-a-1
          А знаеш ли дали офсета е добър за по-големи спирачни апарати за 33-ката?

Comment

• Евала! Голям красавец е наистина. Приятен и безавариен сезон от мен.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
              Аз не намирам 15-ки. Репликите и те са с надпис АР: https://centerlinealfa.com/catalog/wheel-ronal-a-1
              А знаеш ли дали офсета е добър за по-големи спирачни апарати за 33-ката?
              Аз съм със спирачни апарати от Опел Вектра 2.0 и джантите се оказаха плитки. Наложи се да се сложи тънък фланец, 5мм мисля.

По оригиналните джанти има повече отляти надписи, Ronal например.
              Центърлайн са американци и не ги гледай много, че доставката ще е стабилно скъпа.
              Тези търговци имат 15'':
              OKP.de
              http://www.ebspares.co.uk

Отделно, има едни във фейсбук, които редовно пуснат оферти от по 880 евро за комплект, което май е най-добрата цена.

@Vaniogeorg

Мерси! Ще е успешен сезонн ако Спринта не се разглоби на пистата на 13 Май

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Какво ще има на 13-ти?

Comment

• Първоначално публикувано от Vaniogeorg Покажи съобщение
                  Какво ще има на 13-ти?
                  Тракдей на Калояново
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Тогава успех на всички афисти дето ще участват!

Comment

• Оказа се, че Спринта има доста потенциал за динамично шофиране.
                      Въпреки, че окачването е дизайн 1972 година (тогава излиза хечбека Алфасуд) колата стои учудващо адекватно на пистата и даже предпочита газ в завоя!
                      Пружините са сменени със спортни за модела, но все пак окачването е събирано от където каквото излезе.
                      Предните амортисьори са с пригаждани пълнители, задните маслени спортни..

Аз друго исках да пробвам на пистата, а именно надеждността!
                      Все пак всичко по тая кола е било разглабяно в някакъв момент.

Учудващите неща:
                      - скоростите включват мигновено без хъркане във високи обороти.
                      - след 4 сесии на пълната газ (някои не пълни) мотора вървеше все така яко. Педантичността на Пешката се отплаща!
                      - задницата олеква при спирачка в завой, но пък лесно се контролира купето като тръгне с вратите настрани. Занасянето е предвидимо!
                      - спирачките (254мм ъпгрейд с апарати от Опел) са повече от адекватни за това купе. Само веднъж успях да ги помириша и нито веднъж не усетих отслабване на спирачната сила.
                      - Температурата на мотора не мърда от магистралната с крайцерска скорост (малко над 80), колкото и да я газиш на писта. Загрява малко повече само когато работи намясто.

Очакваните неща:
                      - не мога да използвам пълния потенциал на машината. Иска много каране на пистата и ошлайфане. Куца ми карането.
                      - Колата е много своенравна и иска здрава ръка. Вероятно от ниското тегло, но на моменти подскача цялата по неравностите на пистата.
                      - Адски забавна, но и плашеща понякога.
                      - Звука е просто симфония. Брутално як в целия диапазон!

Като цяло, конверсията към 1,7 16v се оказа супер успешна и аз съм крайно доволен.
                      Отидох до пистата, давах пълна газ и се прибрах с точно 0 (нула) проблеми!
                      Какво повече?!

Много хора хвърлиха усилия и страст по тая машина и им благодаря без да ги изброявам, но те си знаят

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Поздравления за участието и за резултатите Митак!

Има-няма с около 20 секунди си по-бърз от мен

Стискам ти палци всичко да върви все така успешно и безупречно при теб! Усилията наистина в крайна сметка се възнаграждават!
                        alfa romeo sprint 1984

Comment

• Браво! Страхотна машина! Доста ме е яд, че не можах да дойда...

Comment

• Много се кефех докато те гледах отстрани.
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

• Аз пък се кефя да ходя до Икеа на пазар. В багажника влиза всичко!
                              Чудесно премислена и функционална форма на багажника.
                              Нищо, че отворът му е отгоре, все пак трябва да има и красиви хоризонтални стопове!

И като я гледам тази снимка си мисля, че зелените стъкла стоят чудесно на червеното купе и най-вече на зеления мокет отвътре. Доста екстравагантен цвят мокет за повечето хора.

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Целата Алфа си е екстравагантна по природа,браво,макар и да не е 116-ка,или 105-ца,изглежда истинска Алфа!

Comment

Working...
                                X